0700 167 87

Почивки и екскурзии в Албания на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Берат, Почивки и екскурзии в Дуръс, Почивки и екскурзии в Тирана
2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Македония и Албания от Варна и София
Македония и Албания от Варна и София3 нощувкиСКОПИЕ – ОХРИД - ТИРАНА- КРУЯ -ДУРЪС- БЕРАТ-БИЛЯНИНИ ИЗВОРИЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от284.00лв.
Дата на тръгване
30.09.2020
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече
АЛБАНИЯ - древен дух и средиземноморска красота!
АЛБАНИЯ - древен дух и средиземноморска красота!4 нощувкиСофия – Поградец – Eлбасан – Круя - Тирана – Дуръс - Арденица - Берат - Вльора - Гирокастро - Бутринт - Саранда - СофияЦената е за 4 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от410.00лв.
Дата на тръгване
14.10.2020
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече

Екскурзии до АлбанияЧудили ли сте се някога какво съчетава съвременната Албания? В този слънчев планински къс носи в себе си очарованието на Средиземноморието. Хората там са изключително гостоприемни и сговорчиви. Имате реалната привилегия да се докоснете до прелестния ренесанс в столицата Тирана.

Ако се чудите кое време е най-удачното за посещаване на страната, то ние ще ви посочим края на лятото или септември. Това са онези месеци в годината, когато Албания се превръща в оживено място, на което хиляди туристи поднасят своето възхищение. Това са онези моменти през годината, когато няма да ви бъде твърде горещо, както и прекалено студено. Лесно ще можете да си намерите подходящо място, където да отседнете, без да се налага да плащате скъпо за него. Ако попитате няколко туриста кога трябва да посетите Албания, то навярно повечето от тях ще ви отговорят, че септември е най-благосклонен към пътешественика. Тогава времето е изключително приятно, а дните са далеч по-дълги.

Ако решите през юли и август да посетите Албания, то бъдете наясно, че тогава курортите са доста по-натоварени в сравнение с месеците, които ви посочихме по-горе. Привържениците на зимните спортове могат да се възползват от прекрасните писти и възхитителни гледки, които страната предлага, от края на ноември до началото на март.

Какво не знаете за Албания?

Страната има излаз на Адриатическо море. Нейните граници са: Косово, Черна гора, Македония и Сърбия. За да пристигнете най-бързо до тази дестинация, то самолетната екскурзия е перфектната възможност за вас. От летището до града ще ви е нужно такси, тъй като градският транспорт не предлага кой знае какви възможности за туристите. За да се чувствате на правилното място, то добре е да знаете да говорите английски език.

Ако не разполагате с твърде много средства, то екскурзия до Албания е най-подходящото място за вас. Според американската преса, страната е едно от най-евтините места, които можете да посетите. Хората, предпочитащи да отсядат в луксозни и добре изглеждащи хотели, няма да има се наложи да платят повече от 40 – 40 евро за нощувка. А само за няколко евро 15 – 20, можете да вечеряте така, както не сте си представяли.

Кухнята в Албания е изцяло средиземноморска, няма как да не усетите привкуса на гръцката и италианска намеса. В повечето заведения и ресторанти ще ви сервират уникално и запомнящо се овче месо, приготвено от местни готвачи.

Албания е наричана страна на бункерите. Днес те наподобяват бетонени гъби, имащи огромни размери.

Столицата на Албания е Тирана, както повечето от вас знаят. Тя не се различава кой знае колко от останалите европейски страни. Можете да видите както скъпите бутикови магазини, така и обширните паркове, алеи, претъпкани ресторанти и всичко, характерно за по-големите градове.

Какви забележителности да посетим при екскурзии в Албания?

Не пропускайте да посетите площада “Скендербей", Операта, Джамията Етем бей, Националната библиотека, символът на града – Часовниковата кула, руините на Юстиниановата крепост, Националния исторически музей. Ако искате да останете наистина впечатлени, то ние ви предлагаме да достигнете до северната част на Тирана, където да се насладите на лифта „Дайти“. Гледката е уникална и запомняща се. Имате възможност да отпиете от красотата на цяла Тирана, както и Адриатическо море.
Ако искате да се докоснете до нещо ново и различно, а не разполагате с твърде голям бюджет, то Албания е вашето правилно място. Ние сме ви приготвили безброй оферти, способни да ви пренесат в нечуван и невиждан свят.

Почивки до АлбанияПредлагането на почивки в Албания е на доста начален етап от своето развитие, а агенциите, които предлагат подобни предложения са все още сравнително малко на брой. Албания винаги е оставала в сянката на околните държави, което от една страна се дължи на липсата на реклама, а от друга на високото ниво на конкуренцията в района.

Напоследък Албания плахо се подава на хоризонта, а основният недостатък е този, че липсва популярност. В същото време, страната има много какво да покаже на туристите и не отстъпва дори и на сантиметър от заобикалящите я балкански страни.

Почивките в Албания имат много предимства, като на първо място трябва да се отбележи, че те са на много по-ниски цени, отколкото можете да си представите изобщо. Една качествена ваканция в Албания може да се окаже много по-евтина от България или дори от Турция.

Защо става все по-популярно предлагането на почивки в Албания?

Напоследък нараства броя на хората, които избират да отидат на почивка в Албания. Първоначално повечето хора признават, че са изкушение от цената, която е от значение за българския потребител. Обикновено има и още един фактор, на който се отдава внимание и това е малкото разстояние до Албания.

До там се стига изключително бързо, което позволява да се използва времето пълноценно, а не да се пилее в безсмислено висене в колата, автобуса или самолета за дълго време.

Веднъж пристигнали в Албания обаче, бързо ще осъзнаете колко много предимства има да изберете тази страна за вашата почивка. Тя предлага изключително много предимства, сред които особено се отличава прекрасното крайбрежие.

То ни най-малко не отстъпва на това в Гърция, Хърватия, Черна гора, както и на никоя друга страна в региона. Характерна черта на албанските плажове е, че те са покрити с много светъл и едър пясък или малки камъчета, което прави морето толкова прозрачно и чисто, че става наистина неустоимо за зажаднелите за морски забавления туристи.

Освен плажовете, Албания предлага на своите посетители и много забавления край морския бряг. Сред многобройните крайбрежни градчета ще намерите очарователни кътчета, на които да прекарате една прекрасна ваканция, да пазарувате, да хапвате морски дарове и да се наслаждавате на времето.

А то е наистина прекрасно и именно това е едно от предимствата на това да отидете на почивка в Албания. Температурите през годината там са много по-високи от тези, които имаме тук в България. Летният сезон започва значително по-рано, а и свършва по-късно.

Слънчевите дни са в изобилие, а безоблачното небе е ена гаранция за много високо качество на ваканцията и много добро настроение. Всичко това се допълва от топлото море, което много бързо достига температури приятни за къпане още в края на пролетта и началото на лятото.

Албания обаче предлага не само живописно крайбрежие, но също така и красива провинция  многобройни селца, малки градчета и прекрасна природа. Пейзажите на страната са типично средиземноморски, което подсилва ваканционното усещане с всеки километър изминат през нейната територия.

Из провинцията можете да намерите много забележителности, като например стари каменни мостове, които със своето величие напомнят са отминалите времена на Балканите. Всичко това ще допринесе за невероятното прекарване на една много качествена почивка, по време на която няма да се лишите от нищо.


Гласувайте за тази държава:

4.5 176