0700 167 87

Почивки и екскурзии в Андора на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ФРАНЦИЯ – кацане в Барселона, посещение на Андора и разходка из югозападна Франция /АКВИТАНИЯ/ с прелестните градове По, Лурд, Биариц, Бордо и Тулуза! ПОТВЪРДЕНА ГРУПА 28.07.2020 г.! Ранни записвания
ФРАНЦИЯ – кацане в Барселона, посещение на Андора и разходка из югозападна Франция /АКВИТАНИЯ/ с прелестните градове По, Лурд, Биариц, Бордо и Тулуза! ПОТВЪРДЕНА ГРУПА 28.07.2020 г.!7 нощувкиСофия – Барселона – Андора ла Веля – По – Лурд – Биариц – Аркахон - Бордо – Ла Рошел – Коняк - Бордо – Нерак – Ажен – Тулуза – Барселона – СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1595.00лв.
Дати на тръгване
28.07.2020
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Андора е малко княжество, което е сгушено сред планинските пейзажи на Пиренеите. Основана в началото на 13 век, страната е една от най-старите в Западна Европа и като изключим следите от модернизация, които се виждат на всеки ъгъл, тя все още не е изгубила своя автентичен дух, който говори за тези отдавна отминали времена.

Благодарение на смесицата от култура и природа, Андора е едно наистина уникално място за почивка. Конкретната причина, която прави страната толкова интересна е именно нейното специфично географско местоположение.

Андора се намира между Франция и Испания, което придава изключителен чар, усещане за топлина и гостоприемство. Това е местност която съчетава прелестите на две от най-богатите в културно отношение страни в света.

Средиземноморското слънце огрява внушителните релефни форми на княжеството, като едновременно с това се виждат и заснежените планински върхове. Всичко това води до изключителен контраст.

Миксът между планински пейзажи и средиземноморски чар, който Андора предлага, създава усещането, че сте някъде из Алпите. Боровите гори и чистите планински езера подсилват това усещане.

В същото време топлите и ярки цветове на много от сградите контрастират със сивата студена каменна фасада на останалите. Това сякаш сблъсква два различни свята - един северен и един южен.

Страна, в която всеки би се влюбил

Княжество Андора е страна, в която всеки би се влюбил и то по най-различни причини. Както вече споменахме, нейната уникална природна красота е достатъчно основание за да събуди емоции у вас.

Чистата околна среда, усещането за простор, горите и езерата са достатъчна причина за да не искате да си тръгнете от тук, но това е само първото впечатление, което ще се затвърди от много други факти.

Спокойствието несъмнено ще изиграе много важна роля. То е един от ключовите елементи, които карат хората да изпитат едно много топло чувство към Андора. Уникалното е това, че вървейки по улиците, човек се чувства изключително сигурен и спокоен.

Тук ще намерите много добри ресторанти и ако си падате по гурмето и изтънчената кухня, Андора няма да ви разочарова. Тук можете обаче да намерите и типична местна кухня, чиито корени могат да се проследят доста назад във вековете и носят духа на миналото.

Страната е и рай за любителите на пазаруването, като тук можете да намерите разнообразни бутици, предлагащи най-различни продукти, но всички с уникално високо качество.

Ски в Андора

Андора, подобно на алпийските страни, винаги е била привлекателно място за любителите на ските. Тук падат доста обилни снегове, а стръмните планински склонове само това и чакат за да се превърнат в топ дестинация за любителите на спусканията.


Гласувайте за тази държава:

4.4 188