0700 167 87

Почивки и екскурзии в Будва на супер цени 2020

3 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ХЪРВАТИЯ - Екскурзия до Плитвичките езера, Дубровник и Черна гора от София и Варна
ХЪРВАТИЯ - Екскурзия до Плитвичките езера, Дубровник и Черна гора от София и Варна4 нощувкиБелград - Плитвички езера - Дубровник - Будва - КоторЦената е за 4 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от475.00лв.
Дати на тръгване
17.06.2020
и още 3 други
Тръгване от
Варна, София
Автобус
Виж повече
Екскурзия до Дубровник - Будва – Котор – Пераст - остров Свети Стефан от Варна и София Потвърдена
Екскурзия до Дубровник - Будва – Котор – Пераст - остров Свети Стефан от Варна и София3 нощувкиВАРНА – ВЕЛИКО ТЪРНОВО - СОФИЯ - ПОДГОРИЦА - ОСТРОВ СВЕТИ СТЕФАН - БУДВА - КОТОР – ПЕРАСТ - ДУБРОВНИК Цената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от285.00лв.
Дати на тръгване
02.09.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече

Магията на Черна гора ще ви завладее още в първите часове по време на екскурзията ви в Будва. Ако не сте чували името досега е добре да поправите това. Защо не и да отделите няколко дни от почивката си, за да посетите този прекрасен град на Адриатическо море?

 Сравнително малък, Будва е населен от около 11 хил. жители и е административен център на едноименната община.

Будва и морето

Градът разполага с т.нар. Будинска ривиера. Неслучайно е наречена така, имайки предвид, че тук има локации, които предлагат морски изживявания на туристи и любители на приключенията от цял свят. Той се намира в централното крайбрежие на Черна гора, като освен морски изживявания мястото е популярно и сред всички фенове на нощния живот.

Курорта и архитектурата

Може би по-голямата част от разходката ви тук ще бъде съпроводена от нечленоразделни звуци и ах-кания, резултат от възторга, породен от всички сгради, които ще ви заобикалят. Старият град на Будва се намира върху полуостров, който се врязва в Адриатическо море и е причината за едни от най-красивите и паметни гледки тук.

Интересен факт е, че в миналото старият град всъщност е бил остров, който в последствие се е свързал със сушата с помощта на пясъчен провлак и се е превърнал в полуостров. Тук ще видите сериозно количество укрепления, които заобикалят градската част, създадени още през далечния 15-и век. Порти, кули и крепостни стени се извисяват, като по този начин развиват и фантазията на всеки пътешественик, който неизбежно си задава въпроса „какво ли е било тук някога?“.

Сгради, строени във венециански стил, църкви, построени през 7-ми и 8-ми век, тесни улички и паметници на средновековната култура са още по-голям бонус , който всеки гост на града получава за своето доверие в тази уникална дестинация.

Курорта и морето

Както казахме тук можете да изкарате незабравими дни на едни от най-приятните плажове на адриатическото крайбрежие. Могрен е един от най-популярните плажове, който се събира между няколко големи скали. За да стигнете до него трябва да изминете 500-метровата пътека от Стария град. И преди да сте се намръщили, имайте предвид, че именно тези малки неща създават непоправимия чар на това място и неговите плажове.

Други популярни сред туристите плажове са Ричардова глава, Словенска плажа, Пизана. Близките селища също предлагат чаровните си морски изживявания. Такива са Милочер, Бечици, Свети Стефан, Тръстено, като тук се срещат и почивни локации, на които се радват заможни хора и филмови звезди от цял свят.

Какво още можем да посетим тук

Църквата „Свети Сава“ – за нея се смята, че е построена през 14-и век, като най-впечатляващото нещо са нейните размери – 3х5 метра. Днес тя представлява една от най-посещаваните туристически атракции на местността и в нея не се извършват църковни ритуали.

Църквата „Свети Йоан“, построена през далечния 18-и век разполага и с пристроена по-късно камбанария , съществуваща и до днес. Тук можете да разгледате и библиотеката на храма, която дава сведения за историята и събитията в града в края на 18-и век.

Красотата на града може да бъде разгледана от множеството открити и широки пейзажи, които се отварят пред очите на всеки гост на града. Ако сте от онези приключенци, които биха избрали да открият съвсем нови места за себе си, бъдете сигурни, че Будва е именно такава локация.

Ние от Voyageltd.com сме наясно с онзи приключенски повик, който най-запалените пътешественици от вас често усещат. Той призовава и обещава неповторими емоции. Пътят до тях е да се доверите на екскурзиите, които можете да откриете в нашия каталог, а именно Будва е една от най-нестандартните дестинации, които ще ви заредят с енергията за все повече пътуване.


Гласувайте за този град/курорт:

4.6 110