0700 167 87

Почивки и екскурзии в Котор на супер цени 2020

3 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ХЪРВАТИЯ - Екскурзия до Плитвичките езера, Дубровник и Черна гора от София и Варна
ХЪРВАТИЯ - Екскурзия до Плитвичките езера, Дубровник и Черна гора от София и Варна4 нощувкиБелград - Плитвички езера - Дубровник - Будва - КоторЦената е за 4 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от475.00лв.
Дати на тръгване
17.06.2020
и още 3 други
Тръгване от
Варна, София
Автобус
Виж повече
Екскурзия до Дубровник - Будва – Котор – Пераст - остров Свети Стефан от Варна и София Потвърдена
Екскурзия до Дубровник - Будва – Котор – Пераст - остров Свети Стефан от Варна и София3 нощувкиВАРНА – ВЕЛИКО ТЪРНОВО - СОФИЯ - ПОДГОРИЦА - ОСТРОВ СВЕТИ СТЕФАН - БУДВА - КОТОР – ПЕРАСТ - ДУБРОВНИК Цената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от285.00лв.
Дати на тръгване
02.09.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече

Ако държите да посетите дестинация, която да ви остави без думи, ако държите на ценните спомени и също така, ако се стремите към качествена почивка за себе си и семейството си Котор е един от най-добрите избори за вас.

Екскурзия до Котор ще бъде онази малка ваша тайна, която ще напълни дигиталните албуми на мобилните ви устройства със снимки, и сърцето с вечни спомени.

Това е една от емоционално най-ценните локации на Черна гора, която е разположена на крайбрежието на Адриатика. Само идеята за това буди ентусиазма в много от туристите, които вече са посещавали това място. За тези, които тепърва ще се впускат в това пътешествие е добре да се подготвите с всичко, което ви предстои тук.

Както казахме градът се намира на Адриатическо море, в югоизточната част на Черна гора. Разположен е в изолираната част на Которския залив с население около 13 хиляди души, а градът е център на едноименната община.

С какво впечатлява

Както много от старите градове по крайбрежието на Адриатика Котор е запазил голяма част от някогашната си визия. Тук ще срещнете множество крепостни стени, които обграждат Стария град. Някои от тях са широки до 15 метра и високи до 20 метра. Някога са имали ролята на успешна защита и укрепление на града, които в комбинация с естествените скални защити на хълма Свети Иван са правили града много по-сигурно място. Именно този тип гледки развиват и въображението на всеки любител на пътешествията и го правят приятна и желана дестинация.

Интересен факт е, че градът е планиран и създаден, наподобяващ лабиринт с отбранителни цели и именно това създава онова приятно напрежение за гостите му, които лесно могат да загубят чувство за ориентация сред тесните улички – нещо, за което дълго да разказвате след екскурзията си до Котор.

Морската порта, катедралата „Свети Трифон“, романските църкви „Свети Лука“, „Света Ана“, „Света Мария“, готическата църква „Свети Михайло“ и много други подобни локации могат да запленят вниманието на всеки с фотоапарат в ръка.

Тук откривате и часовниковата кула, датираща от 17-и век, която след земетресение през 1979г остава леко наклонена на запад.

Площадите в Котор

Тук ще се натъкнете на площади с твърде интересни имена, като Площад на марулята, Площад на брашното, Площад на киното и Площад на млякото.

Морският музей

е още едно място, което в никакъв случай не трябва да пропускате. Намира се в Стария град и по-точно в двореца Гъргур, построен през далечния 17-и век. Едно от най-впечатляващите неща тук са моделите на средновековни кораби, които са интерес за всички туристи, които искат да обогатят културното си преживяване в Котор.

За финал за нищо на света не трябва да пропускате Которския залив. Да се полюбувате на тази внушителна и впечатляваща гледка е едно от нещата, които ще окажат трайно влияние на спомените ви от това място. Той се състои от четири пролива, които се съединяват в една точка. Между тях се издигат стръмни скали, насред адриатическите сини води.

В залива има седем острова, като с помощта на туристически лодки можете да стигнете до Свети Джордже и Госпа од Скръпийела.

Фестивалите

Това е място, известно сред много туристи със своите фестивали. Котор се смята и всъщност наистина е сред градовете по адриатическото крайбрежие, които имат най-много фестивали и културни събития. Най-интересните започват още през февруари, когато се честват дните на Свети Трифон. Народни танци, църковна музика в чест на светеца, бал с маски и шествие, преминаващо през Стария град е едно изживяване, което едва ли някога ще забравите.

Танцови фестивали през пролетта, Международния летен  карнавал с театрални и музикални представления са една малка част от всичко, което можете да видите тук. А в края на юли всички любители на съвременната музика могат да се насладят на участията на едни от най-популярните диджеи в Европа. Пик на всичко това е фестивалът Bokeljska Noc, при който през втората или третата неделя на месец август заливът се изпълва с лодки, след което има ефектна заря.  

Ние от Voyageltd.com държим на качественото изживяване на нашите клиенти, независимо дестинацията, която са избрали те. Котор е едно от местата, които със сигурност ще ви впечатлят и идеята да отделите няколко дни от ваканцията си на това прекрасно място е абсолютно разумна.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 185