0700 167 87

Почивки и екскурзии в Финландия на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Хелзинки
1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Скандинавски столици + Зогнефиорд под лятно слънце от София и Варна Потвърдена
Скандинавски столици + Зогнефиорд под лятно слънце от София и Варна7 нощувкиВарна/ София - Копенхаген – Осло – Берген + Зьогнефиорд – Стокхолм – Хелзинки – София/ ВарнаЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2932.00лв.
Дата на тръгване
04.07.2020
Тръгване от
Варна, София
Самолет
Виж повече

Финландия е една от най-вълшебните страни в Европа. Нейното специфично местоположение далеч на север внася изключително много мистика в нейния образ. Страната заема крайния север на Европа, обхващайки източните части на Скандинавския полуостров.

В по-голямата и част страната е заета от гъсти, тъмни и дълбоки иглолистни гори, които са потънали в тишина и уединение, създавайки усещане, че това място не е създадено за хора, а за да процъфтява тук дивата природа.

Гъстите гори биха изглеждали еднообразни ако не бяха осеяни от толкова много езера - чисти, студени, свежи, с кристално прозрачни води. Те привличат както дивите животни, така и туристите, търсещи нещо по-уединено и освежаващо далеч на север.

Времето

Финландия е студена страна, която през по-голямата част от годината преживява доста ниски температури. Въпреки това, тя попада в умерения климатичен пояс, така е след дългата зима идва и лято, което смайва с красотата и неповторимото си очарование.

Зимите могат да се изключително студени, а на север температурите могат да паднат до около -40 градуса или дори по-ниско. Падат дебели снегове, които превръщат околния пейзаж в истинска приказка. Ще ви очарова също така и северното сияние, което в зеленикавите си нюанси придава нещо нереалистично на зимното северно небе.

Летата са различни, но всеки който си мисли, че лятото в Скандинавия не е топло и слънчево, трябва първо да прекара почивката си във Финландия. Страната е истинска приказка през топлите летни месеци. Температурите са между 22 и 25 градуса, понякога достигат до 30. Лятото е изключително светло и примамливо, с прекрасни слънчеви дни, в които слънцето никога не залязва, дори и след полунощ.

Градове

Финландските градове са смятани за едни от най-добрите за живеене в Европа. Те са чисти, безопасни, подредени, изглеждащи наистина добре и предлагащи отлични условия за работа, обучение и разбира се за прекарване на почивката ви на едно по-нестандартно място.

Те предлагат наистина красива архитектура, а улиците в повечето места са широки и спокойни, което е нещо иначе доста нетипично за гъстонаселената Европа. И все пак тук има предостатъчно пространство за всички.

Многобройните паркове създават една среда за живот, която благоприятства възможността да се избавите от стреса лесно, а столицата Хелзинки е лидер в това отношение със своята толкова живителна и ведра градска среда.


Гласувайте за тази държава:

4.4 113