0700 167 87

Почивки и екскурзии в Грузия на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Тбилиси
2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

НОВА ГОДИНА В ГРУЗИЯ   Новогодишна приказка в полите на Кавказ!
НОВА ГОДИНА В ГРУЗИЯ Новогодишна приказка в полите на Кавказ! 5 нощувкиСофия - Истанбул - Тбилиси - Мцхета - Самтавро - Джвари - Уплисцихе - Гори - Сигнаги - Телави - Тбилиси - Истанбул - СофияЦената е за 5 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2376.00лв.
Дата на тръгване
29.12.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Грузия и Армения от София и Варна Ранни записвания
Грузия и Армения от София и Варна9 нощувкиСофия/Варна - Истанбул - Тбилиси - Мицхета - Ананури - Казбег - Гергети - Баграташен - Ахпат - Дилиджан – Севан - Ереван - Ечмиадзин – Звартнотс – Гарни – Гегхард - Бавра – Квертиси – Ваджия - Акхалтсикхе - Боржоми – Уплисцихе – Гори – Тбилиси - Истанбул Цената е за 9 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2932.00лв.
Дати на тръгване
03.10.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна, София
Самолет
Виж повече

Грузия е малка страна, разположена на границата между Европа и Азия. На север се намира Русия, а на юг са Армения, Турция и Азербайджан. Грузия заема площ от 69 492 кв.км., а населението ѝ е около 5,4 милиона души.

Страната би могла да бъде доста интересно място за почивка за всеки, който търси нещо по-нестандартно и различно от баналните и добре познати на всеки туристически дестинации.

Имайки излаз на Черно море, Грузия е интересна опция за лятна почивка. Ако разгледате предложенията, няма начин да не се уверите, че страната предлага доста изгодни оферти, които бият по цени дори тези в евтини дестинации като Турция и България.

Освен това, плажовете в страната никак не отстъпват на тези в много други държави на Стария континент. Това определено прави страната възможност, за която си струва да се помисли.

Освен възможността за забавления край брега на морето, страната предлага и доста интересни възможности за каране на ски и посещение на много вълнуващи зимни курорти, които макар в някои случаи да отстъпват на лукса в Западна Европа, все пак предлагат наистина зашеметяваща природа.

Планините са интересно място, на което да прекарате не само зимната си почивка, но също така и летните месеци. Тук е прохладно и свежо, което се дължи на голямата надморска височина, достигаща на места до над 5000 метра надморска височина.

Гъстите широколистни и борови гори изглеждат недокоснати, а многобройните езера и реки, създават отлични условия за почивка и бягство от мръсотията и стреса на големия град, докато се наслаждавате на чистота и уединение.

Недостатъци:

Пътуването до до Грузия има два основни недостатъка. Първият от тях е, че ако очаквате по-модерна обстановка, тук може малко да се разочаровате. Инфраструктурата е сравнително стара, липсват много възможности за развлечение и местното население все още е малко затворено към света. Другото, което може да почувствате и да не ви хареса е усещането за бедност, което се носи и повечето големи и малки градове в страната.

Забавни факти:

Знаете ли, че Грузия всъщност не се нарича Грузия от нейните жители? Местното население нарича страната си Сакартвело, като това е най-популярното име, използвано от грузинците за да назоват родината си. На практика, това имен не се използва от никоя друга страна, освен от местното население.


Гласувайте за тази държава:

4.5 127