0700 167 87

Почивки и екскурзии в Хърватска на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Дубровник, Почивки и екскурзии в Загреб
5 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Плитвички Езера - Загреб Любляна – Пещерата Постойна – Замъка Предяма от Варна и София
Плитвички Езера - Загреб Любляна – Пещерата Постойна – Замъка Предяма от Варна и София3 нощувкиВарна – Шумен –Търговище - Велико Търново - Севлиево - СофияЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от280.00лв.
Дати на тръгване
22.07.2020
и още 2 други
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече
Екскурзия до Дубровник - Будва – Котор – Пераст - остров Свети Стефан от Варна и София Потвърдена
Екскурзия до Дубровник - Будва – Котор – Пераст - остров Свети Стефан от Варна и София3 нощувкиВАРНА – ВЕЛИКО ТЪРНОВО - СОФИЯ - ПОДГОРИЦА - ОСТРОВ СВЕТИ СТЕФАН - БУДВА - КОТОР – ПЕРАСТ - ДУБРОВНИК Цената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от285.00лв.
Дати на тръгване
02.09.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече
ХЪРВАТИЯ - Екскурзия до Плитвичките езера, Дубровник и Черна гора от София и Варна
ХЪРВАТИЯ - Екскурзия до Плитвичките езера, Дубровник и Черна гора от София и Варна4 нощувкиБелград - Плитвички езера - Дубровник - Будва - КоторЦената е за 4 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от475.00лв.
Дати на тръгване
17.06.2020
и още 3 други
Тръгване от
Варна, София
Автобус
Виж повече
ХЪРВАТСКА - Остров Крък и прелестните градове на полуостров Истрия! Ранни записвания
ХЪРВАТСКА - Остров Крък и прелестните градове на полуостров Истрия!5 нощувкиСофия – Загреб – Плитвички езера – остров Крък - Опатия – Пула – Пореч – Лимски канал – Мотовун – Ровин - Национален парк Бриони – СофияЦената е за 5 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от615.00лв.
Дати на тръгване
01.05.2020
и още 1 други
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече
Септемврийски празници 2020 в Дубровник с полет от София на 19.09.2020, 3 нощувки Ранни записвания
Септемврийски празници 2020 в Дубровник с полет от София на 19.09.2020, 3 нощувки3 нощувкиЦената е за 3 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от€321.00
Дата на тръгване
19.09.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Екскурзии до ХърватскаВ никакъв случай не бива да съдите за Хърватска единствено по плажовете, намиращи се в Истрия и Далмация. Крайбрежието на страната е толкова красиво и впечатляващо, че никога няма да ви омръзне да се връщате на това място отново и отново. Кухнята в страната е до толкова вкусна, че никой не може да устои на всичките онези изкупения, приготвящи се зад кулисите. Малко са пътешествениците, които се сдържат да не си поръчат втора и трета порция. Ето и едни от най-привлекателните места, които си струва да посетите, при екскурзия в Хърватска.

Дубровник

Това място ще ви предложи не малко на брой места, които не бива да изпускате в списъка си със забележителности. Това са: двореца Спонца, Църквата „Свети Влахо”, както и княжеския дворец. Храната, както вече споменахме, е до толкова вкусна и апетитна, че единственото, което се изисква от вас е внимателно да подберете мястото, където възнамерявате да вечеряте. Препоръчваме ви да се настаните на маса с изглед към морето. Уверяваме ви, че часовете, отдадени на обяд или вечеря, ще се помнят цял един живот.

Стон

Стон е град, намиращ се на 55 км от Дубровник. Това, с което е известно мястото, е „великата хърватска стена“. Тя заема второ място по дължина след Великата китайска стена, за която всички от вас са чували. Ако се качите на стената, то вие ще се докоснете до неповторими гледки, наподобяващи същински картички. Погледът ще ви отведе право към Голям и Малък Стон. Ако искате да се полюбувате на залива и да отделите време за своята половинка, то ние ви съветваме да посетите някой от ресторантите намиращи се на брега. Любителите на морски деликатеси могат да си поръчат порция стриди или миди, които често бива отглеждани във ферми.

Островите на Адриатика

Този малък остров преди всичко е известен като център на будизма. Едно от предимствата на това място са самите плажове. Всички те са отбелязани със син флаг, което означава, че условията са екологично чисти. Можете да видите също едни от най-наперените видове пауни, които пребивават на остров Локрум. Не пропускайте да посетите красивата Ботаническа градина.

Плитвичките езера

Това са едни от най-посещаваните езера, намиращи се на територията на Хърватия. Каквото и а ви разказват хората, идвали на това място, то никога няма да бъде достатъчно. За да отпиете от истинската същност на магнетизма, носещ се във въздуха, то самите вие трябва да посетите езерата. На ваше разположение са скромните 16 карстови езера и 92 водопада. Планинските пещери ще ви доставят хладината, от която се нуждаете, а въздухът ще ви дарява със свежите си нотки. Звучи вълнуващо, нали? На това място е изключено да се загубите, тъй като навсякъде са поставени табели, които ще ви бъдат ориентир при разходката.

Риека

Ако имате желание да вкусите от карнавалните традиции, които са същинска смесица между венециански и старославянски свят, то значи сте попаднали на правилното място. Риека е озвучен от шума, идващ от участниците в карнавала и гостите, идващи специално тук, за да се превърнат в част от шествието.

Хърватска е едно от многото уникални места по света, за които не позволявайте хората да ви разказват. Обуйте удобни обувки, вземете всичко, което ви е необходимо и се насочете към територията на това уникално и неповторимо място. Всеки един човек, докато е жив, заслужава да се потопи в света на реалните приказки.

Екскурзии до Хърватска ви предлагат всичко това.

Почивки до ХърватскаИнтересна алтернатива на популярни дестинации като Турция и Гърция за българските потребители се явява една малка, но поразително красива страна на западното крайбрежие на Балканския полуостров - Хърватска. Тя предлага на туристите наистина много, а който е бил веднъж там, определено би желал да се върне отново.

Напоследък се предлагат все повече почивки в Хърватска, като разнообразието постоянно се разширява както по отношение на цената, така и според местата, към които можете да се насочите. Разбира се, повечето дестинации са концентрирани около морския бряг, като много от тях включват и допълнителни екскурзии на забележителни места във вътрешността.

Обикновено цената на почивките в Хърватска е малко по-висока от тази в Турция например, като за тази дестинация все повече се говори като за луксозно място за почивка, което напомня на Сен Тропе от 60-те и 70-те години на 20-ти век. Това обаче не означава, че няма и оферти на изключително ниски и примамливи за туриста цени.

С какво почивки в Хърватска изпъкват над останалите предложения?

Чистотата на природата на Хърватска е сред големите достойнства на тази страна. Тук има много голям брой екологично чисти местности и резервати, които освен недокоснати и напълно съхранени са и невероятно красиви и омайващи. Много от посетителите, които са ходили на почивка в Хърватска казват, че никога не са виждали място с по-красива природа, което задължително трябва да ви накара да обмислите тази опция за следващата си ваканция.

Островите са още едно от многобройните предимства на тази дестинация. Гърция също има прекрасни острови, но ако трябва да изтъкнем едно предимство на тези при почивки до Хърватска е, че те са много по-зелени и са покрити с гъсти гори. И докато в Егейско море острови в жълтеникави нюанси се издигат над тъмно сините морски води, тук от сапфирената повърхност на Адриатика се издигат поразително зелени острови с цвят на изумруд.

Времето в Хърватска също си има своите предимства в сравнение например с нашето черноморско крайбрежие. В Хърватска летата са по-дълги, започват по-рано, а също така и приключват по-късно. Дори и извън летния сезон, времето над страната е доста по-меко и примамливо. Единствената особеност, която може да ви изненада е, че като цяло е малко по-влажно, но това със сигурност няма да повлияе отрицателно на плановете ви за почивка.

Плажовете са в основата на почти всички почивки в Хърватска, които се предлагат на туристическия пазар. Крайбрежието на страната е безкрайно дълго, изпъстрено с безброй заливи и полуострови. Страната е много привлекателна в това отношение, тъй като притежава много плажове, които са спокойни и изолирани, далеч от тълпите.

Ако се разровите малко повече, със сигурност ще намерите великолепни райски плажове, на които няма да се налага да се заобикаляте с многобройни посетители, а ще можете да се насладите на пясъка, водата и околните пейзажи, и то само докато чувате песента на птиците и щурците. Днес все повече много заможно хора търсят за своята почивка романтиката на хърватското крайбрежие, желаейки да се откъснат от динамиката на претоварените европейски курорти. Ако търсите идилия и уединение, тук ще ги намерите в много по-голяма степен, отколкото на което и да било друг място.


Гласувайте за тази държава:

4.3 189