0700 167 87
6 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Израел! Светите места от Варна Ранни записвания
Израел! Светите места от Варна4 нощувкиЦената е за 4 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1240.00лв.
Дата на тръгване
16.11.2020
Тръгване от
Варна
Самолет
Виж повече
КРУИЗ - 3 КОНТИНЕНТА 2020 с транспорт и водач Ранни записвания
КРУИЗ - 3 КОНТИНЕНТА 2020 с транспорт и водач7 нощувкиСофия - Пирея (Гърция)/ Александрия (Египет)/ Порт Саид (Египет)/ Ашдод (Израел)/ Лимасол (Кипър)/ Родос (Гърция)/ Кушадасъ (Турция)/ Пирея (Гърция) - СофияЦената е за 7 нощувки с Кораб (зависи от хотела и датата) от1530.00лв.
Дати на тръгване
31.10.2020
и още 2 други
Тръгване от
София
Кораб
Виж повече
ИЗРАЕЛ 2020 - Древност и съвремие
ИЗРАЕЛ 2020 - Древност и съвремие 5 нощувкиСофия – Тел Авив – Яфо – Кесария - Капернаум – Табха – планината на Блаженствата – Голан – Тиберия - Тиберия – Кана Галилейска – Назарет - Акра – Хайфа – Витлеем - Каср ал Яхуд – Йерихон – Кумран - Мъртво море - Йерусалим – Витлеем - СофияЦената е за 5 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1578.00лв.
Дата на тръгване
25.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Израел и Йордания от Варна - 5 нощувки Ранни записвания
Израел и Йордания от Варна - 5 нощувки5 нощувкиЦената е за 5 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1598.00лв.
Дати на тръгване
14.10.2020
и още 1 други
Тръгване от
Варна
Самолет
Виж повече
Израел и Йордания Есен 2020/Пролет 2021 - Eдно пътешествие през вековете Ранни записвания
Израел и Йордания Есен 2020/Пролет 2021 - Eдно пътешествие през вековете5 нощувкиСофия – Тел Авив/Яфо – Витлеем – Небо – Мадаба – Петра – Аман – Каср Ал Яхуд/Йерихон – Мъртво Море – Витлеем – Йерусалим – Бен Гурион – СофияЦената е за 5 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1798.00лв.
Дати на тръгване
18.09.2020
и още 15 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ 2020 Ранни записвания
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ 20207 нощувкиСофия –летище Бен Гурион – Нетания - Кесария – Хайфа – Акра – Назарет – Кана – Тиберия - Капернаум – Табха – Аман - Джераш – Небо – Мадаба – Петра – Шобак – Аман - река Йордан (Каср - ал-Яхуд) - Кумран – Мъртво море – Йерихон – Витлеем – Йерусалим – Лод–Цената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от2130.00лв.
Дати на тръгване
15.10.2020
и още 2 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Екскурзии до ИзраелИзраел е създадена през 1948 година. Най-общо казано, това е една от най-младите държави в света. Ако погледнете назад във времето, то несъмнено ще се докопате до корените на нейната история и култура. 50 хиляди от евреите, пребиваващи на територията на страната, са с български произход. Едно от нещата, с които е прочута страната, е службата за израелските жени, която е задължителна. Тя продължава цели две години и е изключение единствено за бременните жени. Израел винаги ще бъде една от най-интересните държави за туристите и притегателната сила няма да престане да ги дърпа към територията на еврейската страна.

Ако сте решили да посетите страната за 7-8 дни, то ние сме ви подготвили списък с най-интересните за нея места, които задължително трябва да посетите при евентуални екскурзии до Израел.

Йерусалим

Столицата на страната е сред първите места, на които задължително кракът ви трябва да стъпи. Това не е просто град, като всички останали. Той е същински древен символ. Счита се, че именно тук се намира Божи гроб и именно поради тази причина градът е мястото за поклонение на християните. На територията на града се намира още Стената на плача. Според Библията, Йерусалим е бил ограден от дървета от маслини, бадеми и борове. Днес няма следа от тях. Те са били напълно унищожени.

Галилейското езеро

Обиколката на най-голямото сладководно езеро в Израел е 53 километра. Дължината на езерото е 21 километра, а ширината му достига 13 километра. Най-голямата дълбочина, която е измерена, е 43 метра. Ако искате да се докоснете о едни от най-вкусните рибни ястия, то препоръчително е да посетите западната част на езерото, където е разположен град Тиберия. Прието е, че на това място Исус е извършил две от своите чудеса, а именно ходенето по вода и нахранването на петте хиляди уши с 5 хляба и две риби.

Хайфа

Този град се нарежда на трето място по големина. Населението му наброява близо 270 хиляди души. Той е най-голямото пристанище за Израел. Намира се е северната част на страната. Ще останете изумени от това колко чист и поддържан е самият град. Той ще ви впечатли със своята инфраструктура. Бахайските градини са сред забележителностите, които можете да посетите на това място. Те са обявени ори като част от културното наследство на ЮНЕСКО.

Тел Авив

Много от вас са чували за Тел Авив, но малцина са си позволявали удоволствието да се докоснат до този град. Той е вторият по големина, намиращ се в Израел. Независимо, че Йерусалим е столицата на страната, то според голяма част от общността Тел Авив достойно се нарежда до нея. Този град е сравнително млад, той не е на повече от 100 години. През 2003 година той е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство. Задължителна дестинация за една екскурзия в Израел.

Акра

В областта Галилея се намира Акра. Градът е бил превзет от Александър Македонски през 332 година преди Христа. Днес това място се е превърнало в морски курорт и пристанище. Освен това е обявено за част от културното наследство на ЮНЕСКО.

Ако все още не сте се докосвали до истинската красота на Израел, то сега е моментът да го направите. Не пестете средства и време, а си подарете изживяване, което да помните цял живот.

Почивки до ИзраелМалко страни по света могат да конкурират държавите по Средиземноморието по отношение на тяхната туристическа атрактивност и Израел е достоен пример. Като типична страна от региона Израел съчетава културно-исторически забележителности с природни дадености и всичко това гарнирано с прекрасен климат. В резултат от това, Израел се радва на огромна популярност сред туристите, особено в началото и в края на туристическия сезон, когато на много други места зимата напомня за себе си.

Времето

Израел се е страна, която се слави на длъж и на шир по света със своя изключително приятен средиземноморски климат. Страната се къпе щедро в много слънце, радвайки се на високи температури и безоблачно време през по-голямата част от годината.

Това прави условията за почивка уникално добри и примамливи. Освен всичко останало, времето е и преобладаващо сухо, което ви обещава една наистина гореща и слънчева ваканция, без да съществува какъвто и да било риск от валежи, които да объркат плановете ви за ваканцията.

Зимата в Израел не е много различна от тази в други средиземноморски страни, но една малка част от страната, в които климатът е тропичен. Това е южното крайбрежие, което се радва на топло време през цялата година. Разбира се, известна разлика с лятото все пак има, но въпреки всичко, имате възможност и през зимните месеци да се порадвате а малко плажни развлечения.

Плажовете

Израел предлага великолепни плажове. Част от тях са на южния бряг на страната на крайбежието на Червено море, а хубавото е, че те могат да се използват целогодишно. Дори и през декември и януари температурата около брега на Червено море, където се намира Ейлат, е около 20 - 23 градуса.

Освен това, страната разполага с превъзходни плажове на брега на Средиземно море, които привличат огромен брой туристи. Особено атрактивен е Тел Авив, койт не само има примамливо крайбрежие, но е и много атрактивен като град.

Страна на контрасти

Израел е страна на изключтелно контрасти. От една страна, държавата е много религиозна и тук действително религията оказва много голямо влияние на обществения живот. От друга страна, Израел е една от най-модерните страни в региона и тук можете да видите наистина всичко, което може да се срещне и в градове като Ню Йорк, Париж или Лондон.


Гласувайте за тази държава:

4.5 193