0700 167 87
3 оферти за тези критерии.

Подреди по:

КИТАЙ – най–доброто от Севера и Юга с манастира Шао Лин! ПОТВЪРДЕНА ГРУПА 15.10.2020 г.! Ранни записвания
КИТАЙ – най–доброто от Севера и Юга с манастира Шао Лин! ПОТВЪРДЕНА ГРУПА 15.10.2020 г.! 9 нощувкиСофия – Москва – Пекин – Сиан – Лоян – Шао Лин - Шанхай – Ханджоу – Суджоу - Шанхай - Москва – СофияЦената е за 9 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от4097.00лв.
Дати на тръгване
27.08.2020
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Екскурзия до Китай, Хонг Конг и Макао Ранни записвания
Екскурзия до Китай, Хонг Конг и Макао10 нощувкиЦената е за 10 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от4255.00лв.
Дати на тръгване
12.10.2020
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Гранд тур на Китай, Хонг Конг и Макао Потвърдена
Гранд тур на Китай, Хонг Конг и Макао11 нощувкиСофия - Хонг Конг – Макао* - Гуилин – Лонгшенг – Сиан - Луоянг – Шаолин - Пекин – Шанхай – Тонгли- Суджоу – Шанхай - СофияЦената е за 11 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от4998.00лв.
Дата на тръгване
19.09.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Екскурзии в Китай - топ предложения от Voyage Ltd.

Екскурзии в и до КитайАко искате да останете впечатлени, в пълния смисъл на думата, то незабавно си организирайте екскурзии в Китай. Гарантираме ви, че няма как да не останете изумени от всичко, което ви предлага страната. Тази древна страна е дала на света твърде много, като започнем от барута, та стигаме чак до макароните и фойерверките. Ако за пръв път посещавате страната, то навярно ще се насочите към някой от по-големите градове там. Разбира се, в Китай има и някой по-екзотични места, но за да се докоснете до тях, то трябва поне за втори път да кацате на китайското летище.

Ако сте избрали екскурзии до Китай, ето и някой от местата, които задължително трябва да посетите:

Сиан и Теракотената армия

Преди много много години този град е бил началото на „Път на коприната“. Той е една от четирите велики столици на Китай. Изключително забележим става градът през 1974 година. Тогава до него е била открита една от най-големите находки в Китай, а именно Теракотената армия на император Цин Шихуан. Легендите и преданията разказват, че целта на теракотената армия е била да пази императора в отвъдния свят. Всяка една от статуите на воините се различават една от друга. В изграждането на гробницата взимат участие близо 700 хиляди души, а самият строеж продължава около 40 години.

Шанхай

При екскурзии до Китай, задължително трябва да видите несъмнено най-развития град. Разположен е в източната част на страната. Ако имате нужда от това да се докоснете до едни от най-модерните и лъскави молове, ресторанти и хотели, то значи сте попаднали на правилното място. Ако през нощта наблюдавате града, то ще останете изумени от всичките светлини, които го озаряват. Улиците непрестанно са оживени и животът като че ли никога не престава да кипи.

Великата китайска стена

Една от най-прочутите забележителности е Великата китайска стена. Ако се чудите какво всъщност представлява тя, то следва да ви разясним. Едва ли сте си представяли точно това, но истината е, че Великата китайска стена е съвкупност от по-малки стени, които са свързани помежду си. Целта на стената е била да прекрати нападенията от монголските племена. Строежът й е продължил много години. 8800 км е дължината на стената. Няма по-дълга структура, която да бъде построена от човешка ръка.

Хонг Конг

Този град се намира в югоизточната част на Китай. Ако искате да наблюдавате смесването между китайските традиции и британското влияние, то това е единственото място, което може да ви го предложи. Независимо от това, че градът е един от най-гъсто населяваните, той предлага и не малко паркове и зелени площи, подходящи за отдих и разходки. Заливът Виктория е едно от местата в Хонг Конг, който трябва да посетите. През нощта гледката е ненадмината и взривяваща.

Пекин

Столицата на Китай е Пекин. Този град е сред най-посещаваните дестинации от туристите. Ако трябва да си преведем наименованието на града, то означава „северната столица“. Забележителностите, които можете да посетите в столицата на Китай, са площадът Тянанмън, Националният музей на Китай, летните дворци, които са Нов и Стар.  
Ако искате да се докоснете до традициите, обичаите и живота в Китай, то Пекин е мястото, което ви предлага това да се случи.

Почивки до КитайПочивките в Китай се търсят все повече, като основната причина за това е, че хората се привличат от разнообразието в района. Действително, страната може да бъде много различна и много уникална, предлагайки усещания, които да са много различни от всичко виждан до сега.

През последните няколко години интересът към почивките в Китай расте не само в България. Страната става много популярна в световен мащаб, като се е превърнала в топ дестинация заедно с Франция, Испания и САЩ.

Архитектурата

Една от причините, които привличат най-много туристи в тази част на Европа са разнообразните архитектурни паметници. Тук формите и извивките в строителството са останали почти непроменени през последните няколко хиляди години, като характерни за далекоизточния стил форми и очертания се долавят и в новата архитектура, включително и в най-модерните и спиращи дъха небостъргачи.

Храната в Китай

Ако посетите Китай, знайте, че това е потапяне в една изумителна и нямаща равна на себе си вселена от кулинарни вълшебства. Тук можете да намерите по-голямо разнообразие от всевъзможни хранителни продукти, отколкото въобще можете да си представите.

Храната, която можете да откриете в различните провинции, няма нищо общо с това, което можете да намерите по китайските ресторанти в нашата страна. Всичко това означава, че просто сте попаднали в истинския Китай и ще можете да се докоснете до местната реалност.

Тук хората използват различни продукти, подправки и техники в сравнение с тези, с които сме свикнали в Европа, което е причина за различното усещане. Една почивка в Китай за всеки би била пътуване през един различен кулинарен свят.

Традициите

Традициите на Китай са едно от големите богатства на тази страна, тъй като те са не по-малко стари от тези на други древни страни като Гърция. Традициите засягат всеки елемент на местната култура и са фино вплетени във всеки един елемент от начина на живот.

Природата

Тук е много важно да започнем с това, че малцина посещават Китай заради неговата архитектура, но всъщност страната предлага уникално красиви гледки и пейзажи, които направо ще ви вземат ума.

В страната ще видите уникални по рода си планини, тесни речни долини, удивително красиви водопади, пустини и тропически райски плажове. Всичико това може и да ви се струва много странно, но имайте предвид, че Китай е една от най-големите страни в света.

От пустините на север около Монголия до тропическите плажове на юг не далеч от Виетнам, страната е смятана за една от най-разнообразните в света, Действително, Китай обхваща всичко от руския Сибир до екзотичните полуострови и заливи в Югоизточна Азия, така, че човек трудно може да си представи за какво става дума ако не го види със собствените си очи.


Гласувайте за тази държава:

4.5 186