0700 167 87

Почивки и екскурзии в Хонг Конг на супер цени 2020

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Гранд тур на Китай, Хонг Конг и Макао Потвърдена
Гранд тур на Китай, Хонг Конг и Макао11 нощувкиСофия - Хонг Конг – Макао* - Гуилин – Лонгшенг – Сиан - Луоянг – Шаолин - Пекин – Шанхай – Тонгли- Суджоу – Шанхай - СофияЦената е за 11 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от4998.00лв.
Дата на тръгване
19.09.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Екскурзия до Китай, Хонг Конг и Макао Ранни записвания
Екскурзия до Китай, Хонг Конг и Макао10 нощувкиЦената е за 10 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от4255.00лв.
Дати на тръгване
12.10.2020
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Един от най-вълнуващите градове в света в наши дни е огромният азиатски метрополис Хонконг. Той несъмнено е един от двигателите на китайската икономика. Градът, който някога бе владение на Великобритания, днес се самоуправлява в рамките на Китай, радвайки се на значителна автономия особено в икономическата сфера.

Това е едно наистина много желано и търсено място за почивка от хора от цял свят, а заради отличната си инфраструктура и изключително богат културен живот, градът привлича и много бизнес туристи. Тук се провеждат важни заседания и международни форуми и конференции от световна величина.

Азиатския Ню Йорк

Хонконг е един от най-важните градове на планетата. Заради неговата изключителна важност и значимост в световната и разбира се в азиатската икономика, градът често бива сравняван с американския мегаполис Ню Йорк.

С огромното си население градът е израснал на височина, което е още едно сходство с Ню Йорк. На практика и двата града са с ограничена площ тъй като са разположени на острови и именно това е наложило необходимостта да се издигнат толкова високи над земната повърхност.

Градът е център на много търговията и финансите. Той е известен със стоковата си борса и с пристанището си, а през последните години и с изключително модерното си летище, което е построена на изкуствен остров в морето за да се реши проблема с липсата на пространство.

Пазаруването

Една от причините, които карат много хора да идват в Хонконг е възможността да се доберат до много качествени продукти на много ниски цени, както и шансът да купят най-високо технологичните джаджи и устройства преди да са представни на други места по света.

Образованието също е важен притегателен мотив, каращ много хора да се насочат към Хонконг, тъй като тук можете да посещавате най-добрите курсове водени от най-големите експерти, като по този начин ще направите почивката си тук изключиелно полезна.

Времето

Макар че се намира на тропиците, Хонконг има субтропичен климат. Зимните температури са до около 18 градуса, като нощите са доста прохладни. Летата са изключително топли и задушни с температури около 32 - 34 градуса на сянка, съчетани с доста висока влажност.

Недостатъци

Основният недостатък на Хонконг е това, че градът е твърде пренаселен. На съвсем малка площ, която в България приютява градове като София, в Хонконг живеят около 8 и половина милиона жители, което прави Хонконг едно от най-гъсто населените места на земята.

Тук населението е концентрирано в огромни сгради, някои от които на около 100 етажа, а предвид ограничената територия на всеки квадратен метър площ се гледа с особено голямо внимание и се отдава голяма важност.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 115