0700 167 87

Почивки и екскурзии в Макао на супер цени 2020

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Гранд тур на Китай, Хонг Конг и Макао Потвърдена
Гранд тур на Китай, Хонг Конг и Макао11 нощувкиСофия - Хонг Конг – Макао* - Гуилин – Лонгшенг – Сиан - Луоянг – Шаолин - Пекин – Шанхай – Тонгли- Суджоу – Шанхай - СофияЦената е за 11 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от4998.00лв.
Дата на тръгване
19.09.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Екскурзия до Китай, Хонг Конг и Макао Ранни записвания
Екскурзия до Китай, Хонг Конг и Макао10 нощувкиЦената е за 10 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от4255.00лв.
Дати на тръгване
12.10.2020
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Макао е автономна територия със специален статут в границите на Китай. Той се намира в южната част на Китай, не далеч от Хонконг. Притежава изключителен икономически потенциал, по отношение на което често бива сравняван с Хонконг и Сингапур.

Китайският Лас Вегас

През последните години Макао доби изключителна популярност като туристическа дестинация. Мястото предлага съчетание между китайска и португалска култура, което поставя база за изключително развитие в областта на туристическата индустрия.

От деветдесетте години насам започна строителството на многобройни хотели и казина, което превърна града в китайския Лас Вегас. Много от казината са сред най-големите и сред най-луксозните в света, което привлича огромен поток от туристи от Европа и Северна Америка.

Модерната архитектура, многобройните забележителности и отличната инфраструктура на Макао допълнително дават тласък на развитието на туризма. И все пак, лъскавите казина са сърцето и душата на индустрията и отразяват перфектно главозамайващото развитие на Китай.

Времето

Хубавото време в Макао е още една причина, която кара много туристи да посетят това място. От декември до март тук е зима, но температурите са между 18 и 21 градуса, което е много меко и приятно време за дълги разходки и опознаване на местните забележителности.

От април до ноември е същинско лято с много слънце и температури от 24 до около 32 градуса. В разгара на лятото тук са характерни горещите вълни, като комбинацията от висока температура и висока влажност не понася на всеки почиващ в района.

Плажовете в района

В района на Макао има някои доста добри плажове със златен пясък. Морските води са топли през цялата година, а водата често има характерни изумрудени нюанси и най-често е изключително спокойна. Плажовете чудесно допълват хубавото време през по-голямата част от годината, а също и силно развитата туристическа база тук.

Храната

Ако обичате да си похапвате вкусотии, Макао ви очаква. Тук си дават среща богатството на китайската кухня и романтиката на Португалия. Причината за това разбира се е колониалното минало на Макао, който за дълъг период от време е бил владение на Португалия.

Днес освен в кулинарното наследство, португалското влияние може да се усети и в много моменти от ежедневния начин на живот. Сред най-очевидните е португалската реч, която може да се чуе навсякъде из територията.


Гласувайте за този град/курорт:

4.5 132