0700 167 87

Почивки и екскурзии в Малта на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ИТАЛИЯ - остров СИЦИЛИЯ – круиз до остров Малта. Има жена и мъж за комбинация. Ранни записвания
ИТАЛИЯ - остров СИЦИЛИЯ – круиз до остров Малта. Има жена и мъж за комбинация.7 нощувкиСофия – Мецово – Йоанина - Игуменица /ферибот/ – Бари – вила Сан Джовани /ферибот/ – Месина – Чефалу – Палермо – Монреале - Агридженто – Пиаца Армерина – Сиракуза – ферибот - Ла Валета /остров Малта/ - Сиракуза – Катания – Етна Таормина – Месина – ферибоЦената е за 7 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от1075.00лв.
Дата на тръгване
16.10.2020
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече

Ако харесвате старинна архитектура и изобилно слънцегреене тогава трябва да знаете, че Малта може много да ви се понрави. Това е факт още със самото пристигане.

Времето

Малта е известна с хубавото си време и голям брой слънчеви часове през годината. Температурите са доста високи през лятото и приятни през зимата. Това е едно изключително приятно преживяване, което ще ви накара да прекарвате на открито колкото се може повече.

Плажовете

Малта има разкошно крайбрежие, което привлича милиони туристи всяка година. Това е един наистина доста любопитен факт, имайки предвид, че плажовете в страната са изключително малко на брой.

В същото време, край брега има разкошни места за плувне и гмуркана. Те предлагат най-чисата морска вода, която можете да се надявате да откриете, а температурата на водата е приятна дори и през ранна пролет и късна есен.

Разбира се, най-голямата атракция на Мала е прословутата синя лагуна, където човек може да се възхити и на красотата на природата. Макар че човек може да посети тази лагуна с корабче, най-вълнуващо е ако сами организрате транспорта си, защото така макар и по-скъпо и трудно, ще имате възможност да се насладите идеално на красотата на природата.

Архитектурата

Старата малтийска архитектура може да ви накара да почувствате тръпки със своето величие. Сградите са изградени от типични за Малта оранжеви скални блокове, което придава ярък и слънчев топъл цвят на всяка една от старите исторически сгради в островната страна.

Величествената малтийска архитектура е това, което е довело по тези места величия от света на киното, които са пристигали с цел да създадат тук своите филми. За да помогнат на техните зрители да се докоснат до миналото, без да се налага да се ползват декори, Малта е едно изключително добро решение.

Автобусите

Малта е изключително популярна със своите ретро автобуси. Макар и наистина много стари и значително по-неефективни от моделите, които се ползват в повечето други европейски страни, старите малтийски автобуси създават атмосфера, която ни връща доста назад в миналото.

Ако сте на почивка в страната няма да сгрешите ако поне веднъж се качите и се повозите на някоя от тези реликви. Дали са удобни? Да, поне в известна степен. Дали е вълнуващо да се качите на един от тези автобуси? Със сигурност.


Гласувайте за тази държава:

4.4 161