0700 167 87

Почивки и екскурзии в Мароко на супер цени 2020

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Мароко 2020 – от Имперските столици до загадките в Сахара и Андалусия
Мароко 2020 – от Имперските столици до загадките в Сахара и Андалусия7 нощувкиСофия - Маракеш – Аит Бен Хадду – Уарзазат – Тингир – Ерфуд – Мерзуга - Фес - Миделт - Танжер - Тарифа – Коста дел Сол - Малага – СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1310.00лв.
Дата на тръгване
20.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече
Мароко 2020 – от Имперските столици до загадките в Сахара
Мароко 2020 – от Имперските столици до загадките в Сахара7 нощувкиСофия - Маракеш – Айт Бенхадду – Уарзазат – Тинхир – Ерфуд – Ерг Чеби (Сахара) - Фес - Мекнес – Рабат – Казабланка – Маракеш – СофияЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от1463.00лв.
Дати на тръгване
29.09.2020
и още 2 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Защо да изберем и да заложим именно на Мароко като дестинация за следващата си екскурзия?

Има много причини, които да ни подтикнат към това да изберем Мароко за следващата си екскурзия. Те са с най-различен характер, така че независимо какво цените най-много, със сигурност ще намерите в Мароко точно това, от което се нуждаете.

Плажовете…

Плажовете на Мароко са очарователни, като първата дума, която ви идва на ум щом зърнете някой от тях е романтика. Не малко песни и филми са увековечили красотата на мароканското крайбрежие.

Именно от мароканските плажове е взиман пясък, който след това е използван за изграждане на плажовете на прословутите Канарски острови. Той има специфичен златен цвят, с леко оранжеви нюанси.

Кухнята по време на екскурзии до Мароко…

Кухнята на Мароко е много вкусна и изпълнена със силни усещания. Тя е характерна с това, че се използват силни подправки и аромати, тъй като за местните жители слабият вкус не се цени особено.

Кухнята на Мароко е достатъчно вкусна за да бъде повод да посетите страната. Тя носи свой собствен почерк, който е изключително характерен и веднъж опознат, няма как да се забрави.

Градовете…

Мароко е страна, в която ще намерите изключителни градове. Нека да започнем с Казабланка, който е станал легендарен благодарение на популярната холивудска продукция.

Маракеш е друго малко съкровище, което грабва вниманието на всеки, който поне веднъж го е зърнал. Градът е известен с червените си сгради, с площадите и пазарите си, на които можете да намерите уникални местни стоки, като например парфюми, килими, подправки, чай и какво ли още не.

Уникален е също така и синият град, който е толкова малък, че изобщо никой не би се сетил за него ако не беше нетипичният цвят на сградите. Именно това е и целта, с която са оцветени в този необичаен син цвят - да се обърне внимание и да се привлекат туристи.

Времето…

Мароко може да се похвали с това, че времето в страната е много топло през почти цялата година. Страната често е описвана като земя на вечната пролет, но за нас тя е по-скоро страна на вечното лято.

Температурите през лятото надхвърлят 35 градуса на сянка, докато през зимата те достигат около 20 - 22 градуса. В комбинация с много слънце това е мека и приятна температура, която позволява да се прекарва по-голямата част от деня на открито.

Още през средата на 20-ти век Мароко започна да добива популярност като привлекателно място за туризъм. В онези времена страната бе една от първите в света, които се появиха на туристическите пазари. Основна роля изигра красивото крайбрежие, слънчевото време, както и вълшебството на наситената мароканска култура.

Страната бързо застана сред първите в света, нареждайки се рамо до рамо с дестинации като Френската Ривиера, Италианската Ривиера, Коста дел Сол, гръцките острови, Карибите и Акапулко, а перлата на страната бе прелестния град Маракеш, който винаги е пленявал с красотата и атмосферата си.

Днес Мароко се среща с конкуренцията на много други страни по света, а средствата, които всички харчат за реклама, са толкова много. Въпреки това, Мароко продължава да привлича посетители, без да влага толкова много, колкото редица други страни.

Магията на мароканските градове…

В Мароко има няколко места, които привличат основния туристически интерес. На първо място можем да споменем Маракеш, който е дестинация номер едно в страната. Градът несъмнено има какво да предложи, като освен с червения цвят на сградите градът омайва и с изключителните си пазари.

Друг град, който буди голям интерес в туристите е Казабланка. Както се подразбира от неговото име, градът е известен с белия цвят на сградите си. Разходката по неговите улици е едно изключително преживяване, наситено с красиви гледки и пейзажи.

Синият град също е сред местата в страната, които привличат най-голям туристически интерес. Мястото е известно със сините цветове на къщите и с изключително спокойната си атмосфера.

Колоритните местни пазари…

Едва ли има друго място, което да привлича толкова много чужденците, колкото очарователните марокански пазари. Те са облени в цветове и аромати, ухаят на билки, подправки и традиционни местни парфюми. Тук винаги е шумно и пълно с хора, което в горещото мароканско време прави усещането още по-силно и наситено.

Времето в Мароко…

Едва ли интересът към тази страна в Северна Африка би бил толкова голям ако не беше местния климат. Тук времето е топло и слънчево през по-голямата част от годината. Температурите в по-голямата част от страната са много високи през летните месеци, достигайки между 35 и 40 градуса, а през зимния сезон са между 20 и 25, като има значение и какво е времето.

Друго предимство на мароканското време е това, че тук рядко вали. В по-голямата част от годината тук е безоблачно и слънчево, а това е много важно, защото увеличава възможността да прекарате една наистина качествена почивка без да се съобразявате с времето.

Крайбрежието на Мароко…

Другото богатство на Мароко е неговото изключително крайбрежие. Страната притежава безкрайна брегова линия, която е покрита с фини пясъчни плажове. Пясъкът има очарователен златист цвят с леки оранжеви нюанси на повечето места, което прави крайбрежието уникално за този континент.

Обикновено морската вода е малко по-свежа, отколкото се очаква за страна с толкова топъл климат. Температурата достига до 24 градуса през лятото и около 20 през зимата. Това, разбира се, е малко охлаждащо, но все пак е достатъчно за да можете да се поизкъпете в морето по всяко време от годината. Важно е да се отбележи, че в най-северните на Мароко времето е малко по-прохладно и ако решите да прекарате почивката си там, вероятността да ви се стори хладно през зимата е почти 100%.


Гласувайте за тази държава:

4.5 171