0700 167 87

Почивки и екскурзии в Мавриций на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Махебург
1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

НОВА ГОДИНА 2021 НА ОСТРОВ МАВРИЦИЙ -  КЪТЧЕ ОТ РАЯ Ранни записвания
НОВА ГОДИНА 2021 НА ОСТРОВ МАВРИЦИЙ - КЪТЧЕ ОТ РАЯ7 нощувкиЦената е за 7 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от4944.00лв.
Дата на тръгване
27.12.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Почивки до МаврицийНа приблизително 800 километра на изток от най-големия африкански остров, Мадагаскар, се намира една бързо набираща скорост и популярност туристическа дестинация - остров Мавриций.

Островната държава, която някога била колония на Великобритания, се състои от един голям остров, на който се намира столицата Порт Луис, но към нейния състав спадат и голям брой малки острови, голяма част от които съвсем незначителни по площ и с коралов произход.

Културно богатство

Почивки до остров Мавриций са изключително близки до Индия в културно отношение, като повечето от традициите имат общо с тези в южно азиатската страна. Освен с Индия, остров Мавриций дели общи културни корени с Великобритания, което не е изненадващо, имайки предвид общото с тази страна по време на колониалния период.

Интересното обаче е това, че за известен период от своето минало островът е бил владение и на други две европейски страни - Франция и Нидерландия, като съответно има общо в известна степен и с двете от тях.

Фантастични плажове

Плажовете на островната страна Мавриций определено са едни от най-добрите в света. Те са бели като сняг и могат да накарат да се размечтае дори и човек, който никога не се е и замислял за тропическа екзотика.

Белите пясъци се мият от кристално чисти води с нюанс на сапфир, като видимостта под водата достига до 70 - 80 метра. Това привлича тълпи от гмуркачи, които идват тук от целия свят.

Възможността за подводни снимки и наблюдение на кораловите рифове в една толкова чиста и прозрачна среда е нещо, което трудно може да се опише, особено имайки предвид, че Мавриций е същински рай.

При почивки в Мавриций ще откриете плажовете на страната, а те са толкова красиви, че ежегодно стават декор на най-различни модни сесии, превръщайки се в корици на най-разнообразни модни списания.

Освен това, плажовете с надвесналите над тях тежки палми са се превръщали във фон на най-различни картички, календари и туристически брошури, целящи да се продаде даден туристически продукт.

Времето при почивки в Мавриций

Времето на Мавриций е топло през цялата година. Валежите от дъжд се случват през цялата година, но обикновено са интензивни и краткотрайни, така че няма да ви се налага да се криете от дъжда цял ден.

Обикновено е слънчево дори и през най-облачните дни, тъй като винаги слънцето се показва на небето поне за малко. Температурите са между 28 и 32 градуса през цялата година.


Гласувайте за тази държава:

4.5 172