0700 167 87

Почивки и екскурзии в Непал на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ИНДИЯ – НЕПАЛ  Величието на Хималаите! Една реалност между два свята!
ИНДИЯ – НЕПАЛ Величието на Хималаите! Една реалност между два свята!9 нощувкиСофия - Доха - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Чанд Баори - Джайпур - Делхи - Катманду - Патан - Бактапур - Боднат - Покхара - Сарангот - Катманду - Доха - СофияЦената е за 9 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от3139.00лв.
Дата на тръгване
30.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Искало ли ви се е някога да посетите някое наистина уникално и неповлияно от съвременния прогрес място, което да притежава неподправен чар? Ако отговорът е да, тогава Непал може да се окаже доста подходящото място за почивка за всеки от вас, който търси тишина и усамотение.

Така например, ако ви се иска да се отправите към някое забравено от бога кътче, което е останало далеч от съвременната цивилизация и където нищо не се е променило през последните няколко века, вашето място е Непал, защото там ще намерите всичко, което ви е нужно.

Тази страна ще ви хареса ако си падате по драматичните пейзажи, тъй като тук е царството на стръмните планински клисури, от които струи драматизъм с пълна сила.

Времето...

Ако се решите да пътувате до Непал, то най-добре би било ако заложите на летния сезон, което рядко може да се чуе като препоръка за тропическа страна. И действително, времето в Непал е доста по-хладно от колкото може да се очаква от страна, която се намира в тропичния климатичен пояс и това се дължи предимно на факта, че по-голямата част от страната е планинска и то с много голяма надморска височина.

Природата…

Природата на Непал е изключително красива и е характерна за региона на Хималаите. Тук по-голямата част от територията е заета от високи планини, а броят на планинските върхове, които се издигат над 8 хиляди метра е внушителен.

Градовете…

Най-интересен за туристите е Катманду - столицата на Непал. Градът е най-яркият пример на будистката вяра, а градската архитектура е силно повлияна от вярата на местните жители. Характерни са същите стилове в строителството, които можете да намерите в Тайланд или в Китай. Градовете на Непал са много сигурно и безопасно място за пътуване. Страната е вложила максимума от себе си за да подсигури безопасността на своите жители и гости, но самата култура също допринася.

Манастирите…

Непал е страна с разкошни високопланински манастири. В по-голямата си част те са разположени на най-причудливи места. Идеята в миналото е била те да са много удобни за монасите, но недостъпни за неканени гости, тъй като трябвало да дадат убежище и сигурност. Днес именно това прави манастирите толкова интересни, тъй като човек не може дори и да си представи как са се появили на толкова уникални места.

Кухнята на Непал…

Кухнята на Непал със сигурност е много различна от абсолютно всичко, което сте опитвали до сега през живота си. Високопланинската азиатска страна е доста изолирана в кулинарно отношение най-вече поради своето местоположение и специфични географски особености.

Ето защо и местната кухня е останала доста различна и е еволюирала по свой собствен уникален път, който едновременно я прави неповторима, но и много любопитна, доставяйки непознати до сега усещания.

Тук много силно прави впечатление употребата на голям набор от билки и подправки, а бобовите храни заемат много важно място в менюто на местните жители. Редно е да се отбележи и консумацията на някои доста специфични местни продукти като мляко и масло от як.

Тъй като това е един вид високопланинска кухня, тя е сравнително мазна, което не е много типично за останалите страни от Южна, Югоизточна и Източна Азия.


Гласувайте за тази държава:

4.4 109