0700 167 87
2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Екскурзия до Букурещ – Замъка  на Дракула в Бран – Ръшновска крепост - Брашов - Синая - замъка Пелеш с отпътуване от Варна
Екскурзия до Букурещ – Замъка на Дракула в Бран – Ръшновска крепост - Брашов - Синая - замъка Пелеш с отпътуване от Варна 2 нощувкиВарна – Шумен - Русе - Букурещ - Синая – Бран - БрашовЦената е за 2 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от145.00лв.
Дати на тръгване
31.07.2020
и още 6 други
Тръгване от
Варна, Разград, Русе, Шумен
Автобус
Виж повече
Екскурзия до Румъния - „Страната на Дракула” от Варна и Бургас
Екскурзия до Румъния - „Страната на Дракула” от Варна и Бургас2 нощувкиЦената е за 2 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от165.00лв.
Дата на тръгване
24.07.2020
Тръгване от
Варна, Шумен, Бургас
Автобус
Виж повече

Напоследък все повече нараства търсенето на екскурзии в Румъния на родния пазар, като все повече българи с голямо желание искат да посетят северната ни съседка.

Търсенето е особено голямо в моментите, в които са налице няколко поредни почивни дни, например по време на Великденските празници, около 24 май, както и по коледните и новогодишни празници.

Първоначално повечето хора биват привличат ниските цени и възможността да прекарат един интересен и вълнуващ уикенд на някое близко място. След като я видят с очите си обаче, но хората бързо откриват предимствата на Румъния, които са наистина много.

Макар че на страната ѝ липсва популярност, тя все пак привлича туристи от цял свят и вие лесно ще откриете защо. В нея има нещо мистично, което се забелязва веднага щом напуснете столицата Букурещ.

Едно от големите богатства е свързано с исторически градове със старинна архитектура, какъвто е Сигишоара например. Там ще се пренесете в миналите векове и ще почувствате уникалния дух на града, който е много различен от повечето места на Балканите.

Много екскурзии в Румъния водят към местата, които са свързани с легендарния граф Дракула, какъвто е например случаят със замъка бран. Това е считано според мнозина и за главната туристическа атракция тук.

Освен с прекрасната си архитектура, това място очарова и с удивителното усещане, което носи в резултат на многобройните легенди, от които реално могат да ви побият тръпки.

Усещането лесно ще ви завладее, независимо по кое време на годината изберете да посетите Бран. И все пак през летните месеци има и още един допълнителен бонус - пищната растителност в околността.

Не бива да се пропуска и изключителната близост на Румъния, което позволява да не се губи време в дълги пътувания. Вместо това, ще имате възможност да прекарате повече пълноценно време, посещавайки местата, които си струва да се видят.

Няма как да не споменем няколко думи и за Букурещ. Градът е наистина красив, а заради много от неговите елегантни сгради го наричат “Париж на Източна Европа”.

Екскурзии в Румъния през цялата година

Румъния е една от най-недооценяваните и слабо популярни страни в Европа когато става дума за туризъм. Тази слава е изключително нереалистична и несправедлива, защото балканската страна може да даде изключително много на своите посетители, независимо от техните интереси.

Нещо повече - ако проявявате интерес, можете да се включите в различни екскурзии в Румъния през цялата година, тъй като страната е наистина много разнообразна по отношение на сезонността.

Така например през летните месеци повечето оферти за почивки в страната са фокусирани върху крайбрежието. Там се намират курортните центрове Констанца и Мамая, които могат да спечелят всеки с прекрасните си плажове с фин златен пясък и качествен туристически продукт.

През зимните месеци повечето екскурзии в Румъния са насочени към планинските градове и курорти на Карпатите. Там туристите откриват не само чудесни условия за каране на ски, но също така и голямо разнообразие от китни и чаровни планински градчета, които се покриват под пухкава снежна пелена.

Зимният сезон тук носи не само дебела снежна покривка, но в планините има също така и голям брой слънчеви дни, което може да ви помогне да повишите градуса на настроението докато се радвате на чудесните условия по местните ски писти, които са сред най-добрите в Европа.

Ако сте пътували на най-различни места из Европа, съществува голяма вероятност да са останали все пак куп кътчета, които си струва да бъдат посетени, но за които може би не сте чували нищо. Много от тези места ще откриете в Източна Европа, а едно от тях несъмнено е Румъния. От енергичния и динамичен Букурещ през приказните пейзажи на Карпатите, та чак до мочурищата в делтата на река Дунав, Румъния е неповторима.

Времето в Румъния…

През голяма част от годината времето в Румъния е подходящо за дейности на открито. Страната има 4 различни сезона, като най-предпочитан от туристите е лятото. Температурите тогава с лекота надвишават 35 градуса на сянка, а на небето не може да се види и един облак. Тогава гъстите гори на Карпатите предлагат прохладна сянка и възможност да намерите освежаваща прохлада докато се разхождате по някоя от уникално красивите еко-патеки. Пролетта и есента също са много подходящи за дълги разходки и туризъм сред природата. Тези сезони не са толкова стабилни и крият голяма доза непредвидимост, но все пак предлагат и голям броя слънчеви дни с температури около 15-20 градуса. Зимата в Румъния може да е доста студена и снежна, но това я прави много желан сезон за любителите на ски спортовете. На практика, няма разлика дали ще прекарате зимната си ваканция някъде из Алпите или ще се насладите на красотата на румънските Карпати.

Богатството на местната култура...

Румъния е страна известна с богатството на своята култура. Сред най-известните персонажи е популярния граф Дракула, който не се нуждае от реклама. Историите които се разнасят за него и които касаят реално съществуваща личност могат да накарат всеки да потръпне от ужаса на мрачните легенди. Богатата история и култура на голямата балканска страна намират доста добър израз в музикалното изкуство на страната, както и в изключителното разнообразие на румънската кухня.

Природата…

Румъния е много красива страна, а част от нейното очарование се крие в изключителното разнообразие от пейзажи. От една страна е очарователното румънско крайбрежие, което предлага златен пясък и буйна растителност край самия бряг. Морските води, които в разгара на лятото достигат температъра от около 24-25 градуса, предлагат чудесни условия за летен морски туризъм от края на юни до началото на септември. Друга прелест на балканската страна е делтата на река Дунав. Това е една от най-големите речни делти в Европа и определя характера на северната половина на румънския черноморски регион. Тук ще откриете множество речни канали и мочурища, заливащи низки и заравнени крайбрежни долини. Впечатляващо е огромното разнообразие от птици в района. Особено известни сред туристите са Карпатите. Младо-нагънатата планинска система е една от най-големите в Източна Европа и предлага стръмни планински склонове покрити с изумрудено зелен килим. На сред гъстите и свежи борови гори се спотайват кристално чисти планински езера. Румънските планини са идеалното място за почивка и разтуха сред дивата природа на тази красива балканска страна.

Букурещ…

Най-популярният и известен сред туристите град в страната е столицата Букурещ. Наричат града “Източноевропейският Париж” заради красивата му архитектура и светли зелени улици. Освен това малцина знаят че тук се намира една от най-големите сгради в Европа - тази на румънския парламент.


Гласувайте за тази държава:

4.4 204