0700 167 87

Почивки и екскурзии в Шотландия на супер цени 2020

2 оферти за тези критерии.

Подреди по:

АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС -  Пътешествие до Ранни записвания
АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС - Пътешествие до "Края на света” в страните на легенди за замъци, магьосници, пирати и малцово уиски! ИМАМЕ ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ за 15.07.! НОВА ДАТА 13.07.!17 нощувкиСофия – Любляна – Страсбург – Реймс – Кале – Фолкстоун – Лондон – Оксфорд - Стратфорд на Ейвън – Лийдс - Йорк – Глазгоу - Единбург – Карнриян – ферибот – Белфаст – Дъблин – Килдеър – Килкени – Уотърфорд – Рослеър – ферибот – Пемброук – Кардиф – Нюпорт/БЦената е за 17 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от2695.00лв.
Дати на тръгване
13.07.2020
и още 1 други
Тръгване от
София
Автобус
Виж повече
АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС! Комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Нова дата - 15.07.!
АНГЛИЯ – ШОТЛАНДИЯ – ИРЛАНДИЯ – УЕЛС! Комбинирана екскурзия със самолет и автобус! Нова дата - 15.07.!София – Лондон – Оксфорд - Стратфорд на Ейвън – Лийдс - Йорк – Глазгоу - Единбург – Карнриян – ферибот – Белфаст – Дъблин – Килдеър – Килкени – Уотърфорд – Рослеър – ферибот – Пемброук – Кардиф – Нюпорт/Бристол – Стоунхендж – Уиндзор – Лондон - София от2895.00лв.
Дати на тръгване
15.07.2020
и още 1 други
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Една почивка в Шотландия би могла да се превърне в коктейл от най-различни преживявания и емоции. От една страна Шотландия притежава уникално красива дива природа, която прелива между зелени степни пространства, сурови планински хребети, гъсти иглолистни и широколистни гори и оловно сиви и до някъде плашещи езера.

От друга страна са модерните градове, какъвто несъмнено е Единбург, считан за едно от най-привлекателните за млади хора места в цяла Европа. Шотландия несъмнено има много какво да покаже и определено е изпълнена с наситени на красота и емоция пейзажи.

Единбург…

Няма как едно истинско пътешествие в Шотландия да не започне от Единбург. Този най-голям град е известен със своя изключителен космополит и с това, че през последните години привлича много младежи от близо и далеч.

Хората пристигат тук за да намерят по-добро място, за да бъдат приети и за да съчетаят удоволствието от живота в един толкова красив град с усещането да се насладят на собственото си личностно развитие тук.

Храната в Шотландия…

Храната в Шотландия е изключително вкусна и характерна за тази част от света. Тук преобладават полезните и силни храни като рибата и яйцата, а също така и млечните продукти. Овче мляко и сирене, които имат характерен наситен вкус, се описват като характерен момент в шотландската кухня. В закуската се отличава редовното присъствие на питателната овесена каша.

Какво да кажем за напитките? Ако изберете да почивате в Шотландия и ако за вас по някакъв начин не е противопоказно, вие бихте могли да се насладите на чаша от прословутото шотландско уиски, което се смята за едно от най-висококачествените в света.

Провинцията…

Няма нищо по-красиво от шотландската провинция. Тя е изумрудено зелена, покрита с мек и не дълбок тревен килим, който запазва своя наситен зелен цвят през почти цялата година.

Формите на релефа са меки, извити по един очарователен начин, а обикновено сушата приключва по един изключително драматичен начин на брега на океана с отвесни сиви скали, в които долу се разбива морска пяна.

Не е рядкост на някое от тези места край брега да се натъкнете на някой многовековен стар замък който изглежда така, сякаш е обитаван от духове и който с каменната си покрита с лишеи фасада да създава смесено усещане между страх и аристократична романтика.

Времето…

Шотландия е известна с драматизма на своето време. Тук то може да премине от слънчев летен следобед с температури от около 25 градуса до оловно сив, с температури около 15 градуса, облаци, вятър и дъжд само за броени минути, което налага да обърнете специално внимание на прогнозата за времето ако смятате да се мотаете из провинцията на Шотландия.

Истинска зима, казват, на Британските остров няма, но който твърди това нещо никога не е посещавал Шотландия. Страната има суров климат, който основно се изразява с променлив характер и това, че през зимата може да се образува пухкава снежна покривка в комбинация с ники температури около и под нулата и в съчетание със силен вятър.

На практика, това място е една от дестинациите в Европа с най-много облачни и дъждовни дни през годината, кото обикновено в повечето случаи се присъжда на Холандия или Англия.

Културата…

Културата на Шотландия винаги е пленявала в най-различни отношения. Всеки човек е чувал поне веднъж мелодии с шотландски ритъм и мотиви, изпълнени на шотландски музикални инструменти и със сигурност всеки знае колко са те приятни за ухото.

Не са малко и хитовете, които всеки ден слушаме по музикалните телевизии и радио станции, в които шотландските мотиви заемат централно място и имат голямо значение.

Като се започне от шотландската гайда и се премине през шотландското каре, та чак до танците и стила, всичко това прави Шотландия уникална страна. Реално погледнато, тя е най-вълнуващото място за почивка на Британските острови и именно културния аспект я прави толкова интересна.

Легендите…

Шотландия винаги е била известна със своите легенди, като винаги това е привличало много туристи и посетители по тези места. И докато разпространяването на легенди е нещо много характерно за Европа и особено за местата, които са населени от по-отдавна, то Шотландия се отличава особено силно. Тук легендите се свързват с митичното водно чудовище, което живеело в езерото Лох Нес и което неколкоктатно било запечатвано на лента.

Разбира се, на никоя лента не може да се каже със сигурност, че се вижда чудовище, защото от водата се подават неща, наподобяващи перки, глави на чудовище и много други подобни.

Където се развихри въображението обаче, логиката е безсилна. Ако така например, ако се вгледаме малко по-внимателно, ще установим, че на снимките вероятно няма чудовище. Това не прави обаче разходката около езерото по-малко вълнуваща.


Гласувайте за тази държава:

4.5 201