0700 167 87

Почивки и екскурзии в Швеция на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Стокхолм
0 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Няма намерени оферти за избраните от вас критерии.


Швеция е една наистина много красива и очарователна страна, която днес се смята за една от най-обичаните в света. Зад това се крие нейната миролюбива политика, толерантно и отворено отношение, както и изключителната социалната справедливост.

Страната лежи в далечния север на Европа, обхващайки сърцето на Скандинавския полуостров. Тя създава усещане за свобода и безкрайна шир, каквито малко други места по-света могат да предложат.

Страната е голяма по площ, а в голямата си част територията ѝ е заета от обширни гори, от езера и реки. Крайбрежията са изключително живописни, защото са издълбани от глетчери в миналото, като това е оставило дълбоки следи под формата на полуострови и заливи.

Времето

Времето в Швеция може да ви изненада както положително, така и отрицателно. Така например, през летните месеци когато температурите станат около 25 градуса всеки би се влюбил в слънчевия и неустоим характер на Швеция. Тогава бихте се изненадали от това колко ведра и примамлива е тази страна.

От друга страна, през зимните месеци може да ви изненада неочаквано голям студ с виелици, обилни снеговалежи и температури падащи десетки деления под нулата.

Прекрасната природа

Несъмнено Швеция е една от страните с най-красива природа в цяла Европа. Тя е покрита с гъсти широколистни, иглолистни и смесени гори, като в това отношение Швеция е доста по-разнообразна от Норвегия и Финландия.

Швеция в действителност се спуска и доста по-наюг от другите две страни на Скандинавския полуостров, което обяснява защо тук природата създава усещането за по-южна умерена гора, каквито има и на юг от Балтийско море.

Стокхолм

Един наистина изключително красив град, който трябва да посетите поне веднъж в живота си е възхитителната шведска столица Стокхолм. Дом на най-различни култури, религии, етноси и националности, той е наистина очарователен, създавайки същия ефект със своето живописно местоположение, какъвто създават Сидни, Оукланд и Ванкувър.

Днес Стокхолм се радва на небивал интерес от страна на чужденците. Всеки иска или да го посети, или да живее тук. Несъмнено това е причина Стокхолм да е сред градовете с най-развит имотен пазар в света, а цените на хотелите са високи на фона на останалата част от Европа именно поради огромното търсене.

Недостатъци

Основният недостатък на Швеция е този, че страната е разположена доста на север, което е причина за доста по-суровото време през зимните месеци. Разбира се, това не означава, че и тук няма приятни зимни дни с меко време, но все пак когато става студено, тук студът не се шегува.

В допълнение на това, страната е доста тъмна и мрачна през зимните месеци. Тогава особено в по-северните части, е възможно слънцето да не изгрее изобщо. Най-тъмни са дните през късния декември и през януари.


Гласувайте за тази държава:

4.5 174