0700 167 87

Почивки и екскурзии в Словения на супер цени 2020

Вижте и оферти за: Почивки и екскурзии в Любляна
1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

Плитвички Езера - Загреб Любляна – Пещерата Постойна – Замъка Предяма от Варна и София
Плитвички Езера - Загреб Любляна – Пещерата Постойна – Замъка Предяма от Варна и София3 нощувкиВарна – Шумен –Търговище - Велико Търново - Севлиево - СофияЦената е за 3 нощувки с Автобус (зависи от хотела и датата) от280.00лв.
Дати на тръгване
22.07.2020
и още 2 други
Тръгване от
Варна, Велико Търново, София, Шумен, Севлиево
Автобус
Виж повече

Екскурзии до СловенияВсеки един от вас, който реши да си направи екскурзия в Словения, то задължително трябва да осъществи дълга разходка и в една от най-известните пещери в цяла Европа, а именно Постойна. За да ви бъде приятно през цялото време, то на ваше разположение е построеното влакче, което ще ви разходи из цялата пещера. Това е едно от най-красивите места в страната, което се е съхранило до такава степен, че дъхът ви ще спира на моменти от това, което ще видите. Дължината на пещерата е около 20 км, а дълбочината й достига до 100 метра. Разбира се, няма как да бъде разгледана цялата. За туристите е предвиден маршрут, който е само 5 км.

Град Копер е друга забележителност на Словения. Това е единственият пристанищен град, който се е превърнал в транспортен възел за страната. Независимо това, че площта и населението, което го обитава, са сравнително малки, то забележителностите там са в състояние да предизвикат еуфория и възторг у посетителите. Можете да видите катедралата „Успение Богородично“, Преторианският дворец, както и дворецът Лоджа. Нещо, което няма как да не забележите, са сградите, построени във венециански или готически стил.

Най-видните забележителности в Словения

Пиран е град, който се намира в югозападната част на Словения. Това, с което е известен, са фестивалите и редицата културни събития, за които им се оси славата в цяла Европа. Можете да опитате някой от местните ястия, които майстори готвачи ще приготвят за вас. Ще останете възхитени от интересното съчетаване на вкусовете, носещи наслада за небцето.

Планинският курорт Бел е друга основна забележителност, намираща се на територията на Словения. Там се намира езерото Блед, което позволява на туристите лятото да се гмуркат в кристално чистите му води. Зимата е подходящо за зимни спортове. Голяма част от туристите посещават страната, заради перфектните условия, които им осигурява за каране на ски. Ако сте любители на катеренето, то няколкото еко пътеки са перфектната възможност за вас.

Това, разбира се, съвсем не е всичко, което можете да видите в Словения, и по-конкретно, около Блед. Ако сте любители на природата, то замъкът Блед ще ви се отрази прекрасно. Имате възможността да го наблюдавате от всяка една страна, тъй като е построен на огромна височина. Скалата, върху която се намира, достига близо 130 метра. Счита се, че това е един от най-старите замъци в страната. Ако искате да разгледате вътрешността на замъка, то вратите му са отворени за посетителите, тъй като днес той представлява музей, достъпен за туристите. Ако не ви се е сторило остатъчно това, за което ви разказахме до момента, то значи е дошло ред да се потопите в истинската същност на Словения. Бъдете сигурни, че в края на пътуването си ще бъдете презаредени с нови сили и още по-голямо желание да пътувате и да опознавате света.

Сега да ви разкажем малко повече за известната Словения. Страната е разположена в Югоизточна Европа. През 1991 година възниква съвременната Словения. Това се случва след като Югославия се разпада.

Трудно можем да опишем с думи всичко онова, което можете да видите в тази страна. Красотата на всяко едно от нейните кътчета е онази магическа сила, заради която няма да ви се иска да напускате това място.

Отдайте се на приключения и пътешествия и си позволете екскурзии до Словения.

Почивки до СловенияРазположена в периферията на Алпите, Словения е една от най-малките страни в Източна Европа. Тя заема много малка площ, но местоположението ѝ е изключително специално. Страната е заключена между Средиземно море (посредством Адриатика) и Алпийската младонагъната планинска система (за което вече споменахме).

Макар и не голяма страна, Словения е най-богатата държава в Източна Европа по отношение на стандарта на живот, като в това отношение балканската държава изпревари редица страни в Западна Европа.

Защо хората обичат да пътуват в Словения?

Словения е много специална по един уникален начин. Макар че няма много плажове, което драматично я отличава от други съседни държави като Хърватия, Словения е много тясно свързана с морето. Това се проявява в начина на живот, в храната и националната кухня, в културното сходство и редица други отношения и особености.

Пътуването из Словения е удоволствие по много причини. На първо място страната е много подредено място, което може да се похвали с добре организирана мрежа от пътища с висока поддръжка. Полетата със земеделски култури са изключително пасторални и носят усещане за подреденост, тъй като веднага прави впечатление добрата организация на обработваемите земи.

Класически алпийски пейзажи в Словения не липсват. Назъбени планински вериги покрити с борови гори носят усещане за изключителна свежест, а белите снежни шапки носят внушителен вид, който наподобява на Швейцария или Австрия. Насред склоновете с борови гори тук-там се синеят високопланински езера с кристално чиста студена вода.

Словения е страна с приказно красиви градове. Столицата Любляна носи всички характерни черти на град от Централна Европа и изключително много наподобява в стилово отношение на градовете в Чехия, особено в столицата на страната Прага. Старите сгради, криволичещи реки и красиво оформени паркове допълват до съвършенство.

Времето в Словения…

Словения има мек климат, който се явява преходен между субтропичен и умерен. Страната е изключително благоприятна в това отношение за туризъм, тъй като е топла, но не прекалено, така че създава приятно усещане за свежест и пролет във всички, които я посетят в летния сезон.

Разбира се, във височина се усеща чувствително захлаждане, което се дължи на особеностите на планинския климат. Това неизменно се явява черта на всички страни, които имат подобен тип релеф с планински характер.


Гласувайте за тази държава:

4.5 110