0700 167 87

Почивки и екскурзии в Замбия на супер цени 2020

1 оферти за тези критерии.

Подреди по:

ЮЖНА АФРИКА с Национален парк Крюгер – Зимбабве с водопада Виктория – Ботсвана с Национален парк Чобе - транзит през Замбия! Ранни записвания
ЮЖНА АФРИКА с Национален парк Крюгер – Зимбабве с водопада Виктория – Ботсвана с Национален парк Чобе - транзит през Замбия! 10 нощувкиСофия – Истанбул – Йоханесбург - Водопадът Виктория – Ботсвана /Национален парк Чобе/ - Замбия /Ливингстън/ - Йоханесбург – Претория – Дракановите планини - Национален парк Крюгер – Кейптаун – нос Добра Надежда – Кейп Пойнт - Стеленбош – Кейптаун – ИстанбЦената е за 10 нощувки с Самолет (зависи от хотела и датата) от6787.00лв.
Дата на тръгване
24.10.2020
Тръгване от
София
Самолет
Виж повече

Замбия е една наистина уникална страна, която може да се повали с разкошна природа, изключително богата на видове животни. В представата на повечето европейци, Замбия остава доста отдалечена, тъй като е разположена в най-далечния край на Африка.

Ако обаче един път имате удоволствието да пътувате тук и да се докоснете до дивата природа, то разстоянието вече няма да бъде проблем за вас. Ще останете толкова впечатлени и очаровани от красотата на дивата природа тук, че времето прекарано в път ще загуби смисъл и повече няма да ви плаши.

На фона на по-продължителния път, Замбия е едно от най-добрите места за сафари на планетата. Това прави страната истински хит сред пътешествениците, търсещи контакт с дивото.

Какво представлява Замбия?

Природата на Замбия е доминирана от два изключително различни типа пейзажи. От една страна голяма част от нейната територия е заета от пустиня, която пленява съзнаниет на пътешественика с удивителните си цветове и огнени нюанси на червеното, оранжевото и златистото.

Другата част от страната е заета от савани, които кипят от живот. Те са покрити с дълбоки треви, които през дъждовния сезон са изумрудено зелени, а през сухия сезон са покрити със златист килим.

Страната е прорязана от удивителни реки и водопади. Те са удивително красиви и създават усещането на своеобразна райска градина. Мястото е изключително чисто и недокоснато, понеже тук не могат да се видят на практика никакви следи от индустриализация.

Дивите животни…

Макар че притежава изключителна красота, Замбия не би могла да привлече туристи ако не беше толкова богат животинския свят тук. В страната можете да намерите изключителни резервати и национални паркове, в рамките на които можете да видите и да снимате носорози, хипопотами, слонове, антилопи, лъвове, леопарди, гепарди, хиени и много много други.

Времето…

Подобно на много други места в Африка, Замбия се радва на слънчево и топло време през по-голямата част от годината Температурите тук са летни като стойност през цялата година, достигайки до около 30 - 40 градуса в зависимост от метеорологичните условия. Единственото сигурно е, че тук няма зима. Това кара много туристи да пътуват през зимата до Замбия и по този начин да избегнат студените зимни дни и ниските температури.


Гласувайте за тази държава:

4.5 114